Der er ingen perfekt hæk, men en hæk kan perfekt opfylde dine behov. Fordi hver plante er forskellig, har hver plante sine fordele og ulemper. Det er ret svært at vælge den rigtige planteart. Udtrykket ‘ikke at se skoven for træerne’ kan bestemt gælde her.

Taks som en stedsegrøn hæk

Taks træ er også kendt som en stedsegrøn hæk. Det betyder, at denne plante ikke mister blade, selv om vinteren. Med andre hække, såsom en bøgehæk, er dette en almindelig og irriterende ulempe. Løvfældende hække giver intet privatliv overhovedet om vinteren. Dette giver alle mulighed for at se din have.

Imidlertid har løvfældende hække en anden ulempe. Alle disse blade, som de mister, skal også ryddes op. Hvis du stadig ønsker at holde din have pæn, kommer denne irriterende opgave ofte tilbage. En taks kræver lidt vedligeholdelse, fordi denne hæk forbliver grøn. Både privatlivets fred og nem vedligeholdelse er store og ofte hørte fordele ved taks.

Taks som en langsomt voksende hæk

En taks ligner nogle gange et nåletræ, men hører officielt til nåletræsplanterne. Det er et specielt nåletræ. Taxus baccata er også karakteriseret som en langsomt voksende plante. Denne plante vokser normalt kun 15 centimeter på et år. Normale nåletræer vokser dobbelt så hurtigt, ligesom Thuja. De skal derfor også beskæres oftere end taks.

Hvis et normalt nåletræ ikke beskæres i tide, bliver det brunt i midten. Dette skyldes, at de indre nåle ikke længere modtager sollys. Nedskæring er ikke en mulighed med normale nåletræer. De brune nåle er døde, så de kan ikke længere blive grønne. En hæk af normale nåletræer bliver bredere og bredere som følge heraf. Et normalt nåletræ, der ikke beskæres i et par år, vil nå en bredde på en meter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *