En Laurbærkirsebær, også kaldet en Prunus-hæk på latin, er en stedsegrøn, hurtigt voksende, robust hæk. På grund af disse egenskaber er laurbær en meget velegnet art til dannelse af en hæk. Det bruges derfor meget ofte som en hækplante.

Forskellige typer Laurbærkirsebær

Budgetplant har forskellige typer laurbærhæk eller Prunus i sit sortiment. Disse arter adskiller sig fra hinanden ved deres egne specifikke egenskaber. For eksempel er vækstraten ikke den samme for hver art. Hurtigt voksende laurbærarter inkluderer kirsebærlaurbær Rotundifolia (Prunus laurocerasus “Rotundifolia”), Kirsebærlaurbær Novita (Prunus laurocerasus “Novita”) og Kirsebærlaurbær Caucasica (Prunus laurocerasus “Caucasica”).

Der er også sorter, der naturligt vokser lidt mere kompakte og dermed bliver mindre brede. Disse er for eksempel den portugisiske kirsebærlaurbær (Prunus lusitanica “Angustifolia”), kirsebærlaurbær obelisk (Prunus laurocerasus “Obelisk”), kirsebærlaurbær Elly (Prunus laurocerasus “Elly”) og kirsebærlaurbær Genolia (Prunus laurocerasus ” Genolia “). Der er også forskelle i bladform og farve og maksimal højde.

Fordele ved en Laurbærkirsebær

Det er ikke uden grund, at der ofte vælges en laurbærhæk. Fordelene ved en laurbærhæk er forskellige.

Laurelhæk er for eksempel stedsegrøn. Det betyder, at bladene ikke falder af om vinteren, så hæk forbliver smukt grøn og tæt om vinteren. På denne måde har du et grønt hegn året rundt, der sikrer privatlivets fred og også bryder vinden.

En laurbærhæk er også stærk. Den er fuldstændig hård og tåler temperaturer fra -15 til -20 ° C. Om vinteren er der derfor ikke behov for yderligere foranstaltninger for at lade hæk dvale.

En anden fordel er, at en laurbærhæk kan modstå beskæring godt. Beskæring tilbage betydeligt tolereres også. Fordi mange laurbærarter vokser hurtigt, afhængigt af arten 10 til 60 cm om året, er det nødvendigt med regelmæssig beskæring.

Desuden er laurbærhækket ikke kritisk med hensyn til jordtype eller placering. Den vokser i enhver normal havejord og kan stå i sol, skygge eller delvis skygge.

En dejlig bivirkning er, at den stedsegrønne laurbærhæk er et ly og et nestested for fugle året rundt og derfor tiltrækker fugle til din have.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *